Äntligen torsdag

Känns toppen att det äntligen är torsdag. Då vet jag ju att det snart är fredag ochmed tanke på hur fort mina dagar verkar gå så är ju helgen alldeles om knuten. Och som jag längtar. Och som vovven längtar. Imorse var han huuur trött som helst, ville inte alls följa med på morgonprommisen. Jag puffade och pratade och han bara knorrade och rullade ihop sig ännu mer. Till slut blev han less och följde med. Sötisen. =)
Jag har en del att stå i så det är väl bäst att ta tag i den här dagen. Må gott och lev väl!


Trötter

Uff, känner mig seg och trött idag. Har en del att göra under förmiddagen och sedan bär det av söderut till mina byggprojekt. Ska göra lite okulärbesiktningar idag och efter det har jag ett projekteringsmöte jag ska vara med på. Har jag tur är vi verkligen klara till kl 16 för kl 17 har vi informationsmöte på gymmet här hemma och det tar en timme att köra.... Nåja, det ger sig.
Igår var jag som sagt vikarie. Det började med att jag kom dit med andan i halsen och kände mig allmänt stressad. Sedan blev det en himla massa strul med tekniken och nu är det ju så att det hade varit väldigt skönt om jag kunnat skylla på tekniken, meeen.... det var mitt eget fel. Oooops! Hur som helst så tog vi oss igenom passet på ett hyfsat sätt. Det var inte mitt bästa pass direkt och på torsdag ska jag ge mig själv och deltagarna något bättre. Japp.
Time to go. Må gott och lev väl!


Hoppsan hejsan!

Fick en riktig kickstart på jobbet den här morgonen. Fast det visste jag redan igår när jag lämnade bygget strax före kl 18... Hade massor att gå igenom med vår entreprenör på två av projekten och det krävdes lite förberedelse. Men nu är det avklarat för stunden.
Fick även ett sms från min instruktörskollega att hon är sjuk och alltså inte kan köra combatpasset ikväll. Jag hade tänkt få mig ett egopass, men se det blev det inget av. Jag blev vikarie istället. Men det är bara skoj. Egopass kan jag ta någon annan gång. =)
Vad finns det annars att säga om den här morgonen? Det var kallare imorse när jag steg upp än vad det var igår, -18 grader visade termometern. Nu skiner solen och det ser ut som ett härligt promenadväder. Får väl se hur skönt det är när jag promenerar hem på lunchen... Men nu, dags att fortsätta med dagens sysslor.
Må gott och lev väl!


Ny vecka igen, då

Pigghetsnivån är inte hög idag. Kan konstatera att jag ska tidigare i säng ikväll. Men det är ju då det. Nu är arbetsdagen i full gång och jag planerar för två möten som jag ska på efter lunch.
Imorse glömde jag titta på termometern innan jag gick ut. Jisses, vilken miss! Det var riktigt kallt... fast å andra sidan beror det förstås på vad jag jämför med... men hur det än är så kändes -13 grader väldigt kallt idag. Jag har igång mitt extraelement på jobbet så nu börjar värmen komma tillbaka i mina ådror. Skönt. =)
Men nu måste jag nog fortsätta med min planering så jag får gjort allt jag ska.
Må gott och lev väl denna fantastiska måndag!

Go' eftermiddag

Helgerna går verkligen fort. Igår hade jag en dag när jag plockade och pysslade och när jag var klar blev jag så rastlös att jag åkte till gymmet lite tidigare än vad jag och kompis Boel avtalat. Jag hann springa på löpbandet i 25 minuter innan hon kom. 
                                          
Jag överraskades över hur lätt det var att öka farten trots att jag inte sprungit på länge. De sista 10 minutrarna sprang jag på 11 km/h och det var inga problem. Aja, ska väl erkänna att jag blev lite trött, men jag hade kunnat fortsätta ett tag till och defintivt ett bra tag till om jag sänkte farten. Nu klev jag av och satte mig på roddmaskinen en pytteytteliten stund. Sedan gick vi och gjorde några övningar. Gymbesöket avslutades med att vi satt i massagefåtöljerna en stund och sedan tog oss en kopp kaffe. Mycket trevlig eftermiddag blev det. =)
                                               
Idag har det blivit ännu mer pyssel, snabeldraken har vallats runt i huset och jag har även tagit en svängom med skurmoppen. Funderar på om jag ska låta vovven valla mig runt på en promenad. Det är ju bäst att passa på att få lite syre medan man är ledig. Ska även ta ett pass för att öva lite combat, men det blir senare, det.
                                             
Må gott och lev väl!
 

Vilodag

Jamen oj så välbehövligt det känns. När klockn ringde imorse stängde jag av den helt, skulle bara sträcka på mig lite och väcka kroppen. Men den var i dvala. Varmt och gott och helt avslappnad... hips vips hade jag sträckt på mig i en kvart. Ooops! Bara att stiga upp, annars hade jag nog legat kvar än.
Gårdagens pass gick väl lite halvdant, tycker jag. Men jag är ändå nöjd. Nu ska jag vila idag och imorgon får jag se hur kroppen känns. Det är inbokat ett gympass med kompis Boel och jag hoppas att kroppen har lust.
Dagen i övrigt blir full av studier. Har en föreläsning som jag ska sitta och hänga med på. Det är skönt att jag kan vara på jobbet och samtidigt gå min kurs. Blir det lite segt kan jag alltid göra något på sidan av... har ju ingen webkamera. =)
Nu ska jag ta och pyssla med lite annat innan kursen startar, ska även hinna med en sista värmebehandling för hanleden. Må gott och lev väl!

Wo hooo!!! :D

Jag blev godkänd!! Tjo-hoo!!
Så himla härligt det känns att alla träningstimmar jag har lagt ner gav utdelning. Jag visste att dagen skulle bli bra men att den skulle toppas med min licens, det hade jag inte väntat mig. UNDERBART!!!

Underbara torsdag

Känner mig på strålande humör. Trött i både huvud och kropp, men det känns som att det blir en toppendag.
Ska gå igenom detaljerna inför mitt byggmöte och sedan blir det till att sätta sig i bilen för en timmes körning dit. Jag har förstås med mig combatmusiken så nu blir det till att poppa i bilen.
Igår höll jag på att nöta combat i över tre timmar, med två korta avbrott för återhämtning. Jag tycker nog att koreografin sitter där den ska men det blir ju upp till bevis till kvällen när jag ska köra hela passet själv. Fast det går nog bra. =)
Nåja, det är väl bäst att ta tag i dagen. Må gott och lev väl!

Onsdag

Kyss Karlsson vad dagarna går fort!  För att inte tala om nätterna...
Igår hade vi premiär på den nya releasen i BodyCombat. Det gick överraskande bra men innan passet var jag tveksam. När jag kom hem från jobbet böt jag om och gick igenom mina låtar två varv och de andra ett varv. Jag hade koll på mina egna men kände att några bitar från de andra var lite sisådär, fast det gjorde ju inget eftersom jag hade min kollega som körde de låtarna så jag behövde ju bara hänga på. När jag kom till gymmet och satte på mig skorna hade jag helt plötsligt inget som helst minne av vad jag skulle göra.. nervositet på hög nivå alltså.
Vi körde igång och jag tyckte att de första fem låtarna gick i en rasande fart. Å jag som fortfarande inte hade fått in känslan för vad jag skulle göra. :-/ Innan jag skulle börja var tanken att jag skulle visa en rörelse, men jag hade ju glömt bort vad jag skule göra så när kollegan frågade om jag skulle visa något så svarade jag "nej, vi kör." Och när musiken sattes igång så föll allt på plats. Jag visste precis vad jag skulle göra. Lustigt hur hjärnan spelar en sådana spratt. =)
Idag blir det jobb som vanligt, ska göra en avstickare för behandling av min handled, och ikväll blir det nöta in de sista luddiga bitarna så att jag fixar morgondagens pass.
Det blir en underbar dag idag. Må gott och lev väl.


Hallå där

Tittar in en sväng för att önska alla och en var en riktigt härlig tisdag.
När jag kom hem från jobbet igår tog jag mig lite fika och sedan drog jag igång med mitt träningspass. Nötte combat i en och en halv timme, lagade lite köttfärssås och spagetti, åt och fortsatte med kvällspasset tills klockan var 21. Då var jag helt slut och orkade inte med en endaste jab till.
Idag spelas det combatmusik inne hos mig och jag laddar inför kvällens BC-release. =) Det blir spännande. Känner mig ännu som Bambi på hal is i den här releasen, men det är bara att öva och åter öva så sitter den där till slut. Ser fram emot fredag när jags ka ha total vila.
Dags att fortsätta den här dagen. Må gott och lev väl!

Inte redan...

... suck... å sängen som var så skön idag. Kroppen känns som att den är fylld med bly.
Hela helgen har varit fylld av träning. Mycket trevligt har det varit, men också mycket jobbigt. Både för huvud och kropp. I lördags gjorde jag ett avbrott i combatträningen och mötte min kompis Boel på gymmet för lite magövningar. Det blev en axelpress också. Söndag blev det combat för hela slanten. På eftermiddagen mötte jag min instruktörskollega och gick igenom hela passet, det tog oss nästan två timmar att nöta och öva och repetera. Väl hemma blev det middag, lite lätt tittande på combat-DVD:n, skidor och skidskytte på tv och sedan stupade jag i säng strax efter kl 21.
Idag är det en massa skrivbordsjobb på schemat. Ska även träffa sjukgymnast för behandling nr 2 av min handled. Det är en liten inflammation och jag blir behandlad med skanlab. Ska gå tre gånger den här veckan och sedan får vi se. Sjukgymnasten trodde inte att jag skulle behöva fler behandlingar men det skulle vi bestämma på fredag.
Må gott och lev väl!

God morgon i stugan

Äntligen fredag! Jag har liksom längtat efter att det ska bli just fredag och helg. Den här vecakn har visserligen varit ovanligt lugn, men det har varit smågrejor som har stökat till det och fått mig på smått dåligt humör emellanåt. Men det är tur att det gått över på en gång. Ingen surkärring här inte. =)
Igår avverkade jag det sista passet på BodyCombat nr 46, nu är det full fart framåt mot 47:an. Release på tisdag och då ska jag teama tillsammans med instruktör A som kör tisdagspassen. Vi ska träffas i helgen och köra igenom hela passet en gång så jag har lite att pyssla med... En massa nice träning säger jag ju inte nej till. Ska förresten träffa min kompis Boel och köra lite i gymmet på lördag. Blir finemang att få in lite styrka också.
Må gott och lev väl denna fantastiska dag!

Morning

En ny dag har sett sitt ljus och jisses vilket ljus! Solen skiner som aldrig förr.
Gårdagskvällen belv en salig blandning av ny och gammal koreografi. Ikväll har jag ett combatpass och det är sista gången vi kör den gamla releasen så jag får ju inte glömma bort den riktigt än. Från och med imorgon är det dock hårdkörning och fokus på nya programmet.
Innan lunch udag ska jag träffa en sjukgymnast angående min handled. Det har blivit bättre de två senaste dagarna, men jag ska gå dit i alla fall. Jag tror att hon kommer att säga att det är en överansträngning till följd av datoranvändande. Det är väl kanske bättre än att hon säger så som en läkare på en vårdcentral sa till mig för ett antal år sedan när jag hade något vajsing i den andra handen: "Jag kallar det för ont." No shit?! Det hade jag inte gissat att det var det jag hade haft de senaste två månaderna...
Ha en underbar dag!

Viktigt meddelande!

Minst 100 000 barn har tvingats fly sina hem efter jordbävningen och tsunamin i Japan. Svenska Rädda Barnen går direkt in med 250 000 kronor till insatsarbetet.
- Vi kommer att fokusera på barns skydd mot våld och övergrepp, säger katastrofsamordnare Mari Mörth. Du kan läsa mer om det genom att klicka här.

Ge en gåva genom att klicka här.

Ta gärna med dig denna text till din sida!


Mitt i arbetsveckan

Jag är lite seg så här på onsdagsmorgonen. Igår var jag på ett superhärligt comabtpass, jag var deltagare och behövde bara köra järnet. =) Innan passet fick jag frågan av min instruktörskollega om jag hade träningsvärk efter söndagens kvartalsutbildning, men nej det hade jag inte. Kände däremot under passet hur trött jag var i en del muskler, särskilt benen. Har sovit underbart hela natten men när jag steg upp var det som att släpa runt på en blyklump (ingen träningsvärk, dock). Kroppen känns tung och vill bara ligga ner, på sin höjd vifta lite på tårna. Å jag som ska nöta nya releasen ikväll... hur ska jag övertala min kropp att det är precis det vi båda vill?!
Nåväl, det blir i alla fall en underbar dag idag. Solen skiner och jag längtar redan till min lunchpromenad.
Må gott och lev väl!

Ville bara...

... önska er en underbar fortsättning på dagen. =)
Må gott och lev väl.

Å dagarna går...

Ja jisses vad fort det har gått de senaste dagarna. Knappt jag hänger med. Fick en lite lugnare dag i fredags, jag tog ut två timmar komp och for hem till en halvkrasslig sambo. Vi tog en riktig slappareftermiddag. Det kändes riktigt välbehövligt. 
 
Jag har valt att inte ha så mycket datortid eftersom jag tyvärr fått problem med en handled. Beställde ett handledsskydd som jag hämtade ut i fredags. Och vad händer? Naturligtvis har de skickat fel, jag fick ett ankelskydd istället. Typiskt min tur. Jag har bytt datormusen till min andra hand och det går framåt, men känns ändå ovant så jag orkar liksom inte sitta så länge vid datorn. 
 
Idag är det dags för kvartalsutbildning, ny koreografi i BodyCombat. Det blir första gången jag åker på en sådan. Det blir nog bra att få köra igenom den en gång innan man börjar öva hemma på egen hand. Å mycket öva blir det den kommande veckan... vi har release veckan därpå. Pjuh!
 
Nu ska jag ta och få i mig lite frunch. Ha en härlig söndag!
 

Torsdagen är här

Helgen närmar sig med stormsteg och det känns riktigt bra. Imorse var det nära att jag somnade om -utan att ha klockan på snooze. Det var med våld jag tog mig ur sängen. Kroppen kändes trött efter gårdagens lilla pass. Det är märkligt hur så lite kan göra så mycket. =)
Idag blir jag inne på kontoret hela dagen och även om jag har skrivjobb så känns det skönt att inte behöva åka någonstans.
Jamen då är vi igång. Go' torsdag på er alla!


Jag säger då det...

Jag har varit i gymmet! Kors i taket! Jajjamen, jag och min kompis Boel kom överens om att mötas där och prova oss fram lite. Det var ju rätt länge sedan jag var där och idag var inte tanken att jag skulle köra i några maskiner. Det blev att testa lite övningar med kettlebells och sedan testade vi en ny övning jag aldrig gjort på boll. Den sista var riktigt tung och svår, men med hjälp att hålla koll på bollen blev det hela lite enklare. Men jobbigt var det lika fullt. Tänkte att jag skulle ha fått in lite axelövningar, men idag kändes det som att det räckte det vi gjorde. Mjukstart som förhoppningsvis tog där det skulle. =)
 
I övrigt hade jag en fullmatad dag igår, jobb från tidig morgon till sen kväll med ett avbrott för ett combatpass. Kändes skönt att få köra passet som deltagare och riktigt ta ut sig. Och nog var jag trött alltid. När jag kom hem var det inte direkt lockande att sätta sig och jobba men jag var tvungen. Höll på till kl 22 och sedan var jag klar. 
 
Idag har jag haft massor med möten precis hela dagen. Det i sig är väl inte så farligt, men imorgon har jag mängder med protokoll att skriva. Aja, de behöver inte vara klara imorgon men jag vet att jag inte blir sysslolös i alla fall...
 
Nu måste jag få mig något i magen. Hoppas och tror på en tidig kväll, jag är sååå trött.
 
Må gott och lev väl!
 

 
 


Ny dag

Och ny vecka... igen. Jisses vad tiden går fort. För ett år sedan hade jag precis slutat på mitt förra jobb och idag är första arbetsdagen som tillsvidareanställd på mitt nuvarande jobb. Det har redan gått ett halvår och jag har varit provanställd den tiden, men nu är det alltså klart. Fast det visste jag ju eftersom jag och chefen har haft ett samtal, men det känns alltid skönt när det är ett faktum.
Igår var det en fullspäckad dag. Massor med skidor på tv, vi följde vasaloppet, damernas skidskytte och herrarnas femmil. Tvärr missade vi herrarnas skidskytte på förmiddagen, men vi hade nog som det var ändå. =) Senare på eftermiddagen/kvällen tog jag mig till gymmet för ett Bodybalancepass. det var jättehärligt. Idag känner jag mig så där skönt trött i kroppen som man ofta gör när man gjort något man inte gör så ofta. Bara det att sängen var otroligt skön och kroppen som mådde så gott ville liksom inte lämna den imorse...
Nåja, det är väl dags att ta tag i den här dagen.
Må gott och lev väl!

Härliga lördag

Ja, jag måste säga att min lördag har varit toppen. Sovmorgon, skidkytte och längdskidor på tv, lite hushållsarbete = vardagsmotion, mera skidskytte och lite vila på sofflocket. Efter det blev det egen träning där vi gav oss ut på längdskidorna. Jag hade bakhalt och verkligen jättedåligt fäste så att ta mig uppför var rätt tungt. Men vad gör det? Jag kände mig stark och i form så när jag tagit mig upp så var jag väldigt nöjd. 
                                                                           
Väl hemma slog vi igång bastun och det var helt underbart. Vilken ljuvlig belöning det är! Kvällen har vi tillbringat med att bara ta det lugnt och det är precis vad jag ska fortsätta med nu. Vi ahr friidrotts-EM inspelat så "filmen" rullar. =)
                                                                                        
Må gott och lev väl. Go' kväll.

Förmiddag

Förmiddagskaffet, eller rättare sagt så blev det en kopp förmiddagste, är i magen och jag längtar redan efter att få ta lunch och komma ut och promenera. Solen skiner och det ser jättehärligt ut. Fast förmodligen kommer jag svettas ihjäl på färden hemåt eftersom jag imorse var frusen och valde dunkappa! Hmmm... var inte så väl genomtänkt kanske men jag frös då inte då i alla fall och som sagt, jag kommer med säkerhet inte att frysa sedan heller. =)
Känns skönt att det är fredag. Jag tror att jag ska ta ut lite övertid och sluta en timme tidigare idag. Tänkte göra färdigt matinköpen och förbereda middagen. Tror att jag ska göra "Fredagsfavoriten" med fläskfilé, paprika, purjolök och banan. Över det häller man en sås av grädde, buljong, curry, paprika och färskost med paprika/chilismak. Sallad och ris till. Det är enkelt och gott och det är lite fredagsmys över det hela. Mmm... nu blev jag ju lite sugen....
Må gott och lev väl. Det är en underbar dag idag!


Försiktigt optimistisk

Har precis duschat efter ett helt fantastiskt roligt combatpass. Underbara deltagare som ger så mycket energi tillbaka. Även om jag missade några grejor så var det inget som var alldeles åt skogen så jag tror att det blev en film som jag kan skicka in. Hoppas, hoppas... håll tummar och tår för mig. Ska titta på den imorgon, ikväll blir det lite mat i magen och så ska vi titta på den härliga skidstafetten som varit idag. 
                                                                                               
Jag är riktigt nöjd med dagens insats så nu ska jag göra kväll, mungiporna är nästan uppe vid örsnibabrna. JAg kommer att sova gott! Natti natti 
 


Vilken dag!

Var tidigt på jobbet i vanlig ordning. Fick direkt börja fixa med allt som jag skulle ha med mig till byggmötet som började kl 9. Strax före 8 kom jag mig iväg, men jag behövde inte stressa utan kunde ta det lugnt längs vägen. Skönt. Fast jag strssar inte upp mig även om jag är lite sen. Jag har liksom en känsla av att folk överlever även om jag kommer någon minut senare, men jag gillar inte att vara sen till möten. Hur som helst, resan gick bra både ner och hem. Sedan har eftermiddagen bara rullat på i flygande fläng och snart är det dags att gå hem.
Väl hemma blir det att ladda lite för kvällens combatpass. Det ska bli riktigt skönt att få köra när jag suttit 16 mil i bil. Det där med filmning vågar jag inte ens nämna,  men ikväll SKA det sitta. Ska verkligen ta mig i kragen. =)
Nåja, bäst att ge sig i kast med dagens sista sysslor.
Må gott och lev väl!

Är det redan morgon??

Imorse önskade jag verkligen att det var lördag. Hjärnan ville inte fatta att det var väckarklockan som ringde och jag var så otroligt trött.

Gårdagen var riktigt bra även om det blev lite med andan i halsen jag kom till combatpasset. Jag riggade kameran och så var det dags att filma ännu en gång. Det gick riktigt bra den här gången, förutom att jag blev så rackarns torr i strupen att jag var tvungen att ta en kort paus där jag inte skulle pausa. Och vad händer?? Jo, precis som när mina premiärnerver spelade mig ett spratt så missar jag en låt. Jamen dra mig på en tallpinne, är det inte jag i ett nötskal??! Kom i alla fall på det, men sa inget till deltagarna utan körde den något senare istället. Det gick ju bra ch det verkade inte vara någon som märkt något. Men skicka in filmen med låtarna i oordnign går ju inte. Ser fram emot torsdag då... suck...
Senare på kvällen kände jag hur jag helt plötsligt fick ont bakom knät, liksom på utsidan och ner mot vaden. Fattade ingenting. Jag känner fortfarande av det och hoppas att det förvinner helt under dagen. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, lite vardagsmotion i form av dammsugning och golvskurning blir det men inget annat ansträngande.
Sådär, lite spännande info från min vardag. ;)
Ha nu en riktigt härlig onsdag!

En ny dag gryr

Vaknade upp till en något svalare temperatur, -15 grader visade termometern. Morgonpromenaden var frisk och skön och det kändes som att det här blir en riktigt bra dag. Så härligt!
Kommer dock att bli lite stressigt på kvällen eftersom jag slutar ett möte kl 16, 8 mil hemifrån. Jag ska ju vara vikarie ikväll på ett BC-pass och då måste jag först lämna företagsbilen på jobbet, ta mig hem och svida om och sedan hinner jag inte så mycket mer än att åka till gymmet för att rigga upp kameran. Igen. Nåja, uppladdningen får jag ta i bilen på väg hem. =)
Men nu är det hög tid att ta tag i det som ska göras den här förmiddagen. Må gott och lev väl!

RSS 2.0