Underbart träningspass

Kvällen bjöd på ett superhärligt löppass. Jag, sambon och vovven drog iväg på en sväng som jag inte riktigt visste hur lång den skulle bli men i alla fall längre än vad jag sprungit utomhus den här säsongen. Vi valde ett lagomt tempo för att hålla igång mest hela tiden och det kändes riktigt lätt. Återigen överraskades jag över att vi hållit riktigt bra fart under de 9,5 km som det visade sig bli. Nu behöver jag alltså bara lite teknikpass och riktigt bra kvalitetsträning så kommer jag upp i lite bättre speed också. Jag är otroligt nöjd, lycklig och trött! :D
 
Dags för en kopp te och sedan blir det sängen. Natti natti och suss gott.

Onsdag igen, då

Pigg som en mört... hade ju varit trevligt att vara, men det får väl bli någon annan morgon. Inte ens min hundring (situpsen, alltså) kl 5 väckte mig till liv.
Igår kväll hade jag en jättetrevlig stund med min mamma på gymmet. Hon jobbade på jättebra, vi körde med ganska lätta vikter, men på några ställen fick hon minsann lägga på. Jag tror att hon kommer att köpa kort där. Jag hoppas. Idag ska hon på seniorgympa och jag är så glad för hennes skull att hon känner sig taggad inför det här med träning.
För egen del siktar jag på ett löppass efter jobbet. Det ska bli riktigt härligt.
Men nu har jag lite att stå i, ska förbereda en massa inför morgondagen så idag kan jag inte ligga på latsidan. Må gott och lev väl. Hejs!

God fortsättning

Tebax i tjänst efter en lång och härlig helg. Underbart väder, en massa vila och grillad mat har varit stående på schemat. Imorse regnade det. För en gångs skull lyckades vädergudarna ge oss lite fint väder under ledigheten. Bugar och tackar allra ödmjukast.
Jag var ju som sagt lite halvkrasslig just innan helgen så jag har tagit det ganska lugnt, men vi tog oss ut på ett lättare joggingrunda på påskaftonen och det kändes riktigt skönt. Det som var mest positivt var att jag tog det lugnt, kändes som ett tempo i 7 min/km, men min jogg visade sig gå i 6 minuterstempo. Det kändes så lätt så jag blev överraskad när sambon meddelade hastigheten. Det bådar gott inför sommaren. :D
Ikväll ska jag köra ett styrkepass med min mamma. Det är premiär för henne på gymmet så jag får nog lov att missa ett skönt combatpass för hennes skull. Vill att hon ska kunna vara där utan stress. I övrigt har jag återupptagit mina 100 dagliga situps på pliatesbollen. Det är som ljuv musik för min rygg. =)
Ha nu en riktigt fin dag. Må gott och lev väl!

Morning

Några timmars arbete och sedan är det lite ledigt. Ska bli jätteskönt. Nu hoppas jag bara att molnen som hänger över oss försvinner och att jag kan ta eftermiddagskaffet på baksidan av huset i ett värmande solsken. Ja, hoppas kan man ju alltid. =)
Må gott och lev väl denna härliga dag!




Vilokväll

Bläh! Ofrivillig träningsvila har jag haft ikväll. Eller ofrivillig och ofrivillig.... jag valde det förstås själv men det var inte alls vad jag ville. Ibland är det ju så att kroppen och jag är lite oense, men i det här läget låter jag kroppen bestämma vad som är rätt för den. Det blev alltså vila ikväll och invänta morgondagen med hopp om att eventuell grinig bacill har lämnat det här boet.
                        
   
Bild lånad från http://tinezza.blogg.se/category/jag-tycker-till.html
            
      
Det är väl lika bra att skynda på skärtorsdagens ankomst. Natti natti.
      


                               


Ujujuj...

God morgon! Jo, jag tycker att det är en god morgon. Jag är visserligen astrött och hade mycket hellre legat hemma under täcket, men jag har sovit gott och inte vaknat av skumma drömmar.
Igår körde jag ett combatpass: Det var rätt jobbigt, men roligt. Det var bara fem deltagare, men de körde på och såg ut att ha riktigt skoj. Härligt! =) Idag känner jag mig lite avvaktande inför träningen. Jag har ett Activiopass inbokat, men jag tror att det är något som är i kroppen som inte hör hemma där men det vill inte riktigt ge sig till känna. Kanske tar jag en vilodag och hoppas på att det försvinner till imorgon och då kan jag ta mig en löptur istället.
Vädret är för övrigt riktigt grått idag, det kommer till och med några droppar nederbörd. Igår var det superhärligt och enligt väderpresentatörerna ska det bli fint till helgen. Ja, det kan svänga friskt i april. Ska sätta mig i bilen och åka till "mina" byggen. Minst en gång per vecka tar jag mig en rundvandring och kollar läget, hur det går för gubbarna, samlar in dagboksblad mm. Det är trevligt att få vara ute i verksamheten.
Bäst att fortsätta med protokollen från gårdagens möten... skönt att få dem avklarade.
Må gott och lev väl!

Vilket uppvaknande!

Vaknade halv fem imorse. Det är ju bara en halvtimme innan jag brukar stiga upp, men idag vaknade jag helt förstörd! Jag drömde att jag var död men att jag ändå liksom fanns bland alla levande. Jag vet inte hur jag dött men jag vet att jag inte ville vara död i alla fall. Jag vaknade när jag kramade om en vän och grät förtvivlat att jag saknade livet så fruktansvärt mycket. När jag vaknade kändes det det bara som att jag verkligen inte ville somna om. Det var lite obehagligt faktiskt. Jag gör mina val och jag lever det liv jag vill, jag är lycklig, mår bra och är tacksam så länge jag i alla fall tror mig vara frisk. Hur kan det då kännas som att mitt undermedvetna tycker att jag borde leva livet fullt ut? Skönt att jag är vid liv och på ett alldeles strålande humör nu då.
Igår snörade jag och sambon på oss löpardojorna och gav oss ut på en 40 minuter lång löprunda. Eftersom det var så rackarns blåsigt bestämde vi oss för att springa upp i berget för att få skydd av träden. Det var grymt tungt, knappt att det kändes lätt ens när vi vände hemåt och det mest bar nerför. Jag blev lite orolig att jag kanske har någon bacill som ligger och skräpar, så väl hemma blev det vitaminbombning och KanJang. Idag känns det bra och det är ju tur eftersom jag ska hålla i ett BC-pass ikväll.
Ska alldeles strax bege mig 8 mil söderut för att hålla i två byggmöten. Är tillbaka i eftermiddag någongång. Det verkar som att även denna dag blir full av arbete. Härligt!
Må gott och lev väl!

Blåsigt värre

Kom just in på kontoret igen efter en skön lunch. Men jisses vilken blåst! När jag nästan var framme på jobbet fick jag motvind och jag kunde knappt hålla styrfart på cykeln och att ha ögonen öppna var nästan inte att tänka på. Jag var ju tvungen att kisa för att se vart jag styrde, men det blåste så mycket sand och damm att det var riktigt obehagligt. Ni kan ju gissa vad som fastnade på mina nysmorslade läppar... :-/ Nu har det blåst i flera dagar... när ska det ge sig??

Jobbdags igen

Trots att jag hade en extra ledig dag den här helgen så susade den förbi lika fort som vanligt. Men vi har haft en riktigt bra helg, det måste jag säga. Igår fick jag ju dessutom köra ett extra combatpass och det var ett härligt gäng med tappra krigare som dök upp.
Fick en trevlig överraskning när jag kom till komntoret imorse. Chefen har varit förbi och lämnat en liten kruka med påskliljor och en glad påsk-hälsning på mitt skrivbord. Tyckte det var väldigt trevligt! =) Tror dock den kan behöva en slurk vatten, den ser lite ledsen ut på sina ställen.


Ser ni förresten näsan som tittar fram bakom blommorna? Jag har vovven som skrivbordsbakgrund och eftersom jag har två skärmar får jag njuta av vovven dubbelt upp på dagarna. Underbart! :D Men snart är det dags att prova få en bild på honom utan snö. Jo, det blir ju lätt... eeeh....
Nåja, dags att börja gå igenom brevlådan. Såg att det ramlade in en del när jag drog igång min outlook.
Må gott och lev väl.

Fort var det gjort

Vi har haft en riktigt trevlig vistelse i Umeå. Fredagen startade med skön sovmorgon och lite slappande. Vi åt en sen frukost och packade vår väska och sedan bar det av söderöver. Biljetterna var uthämtade och vi var incheckade på hotellet kl 16.30. Middagen åt vi på hotellet, vi ville inte att vovven skulle behöva vara ensam precie heeela kvällen så vi gjorde det enkelt för oss. Snabbt och bra och helt okej mat, pasta med kycklingfiléer och en tomat- och gräddsås.
                                                              
Vi beställde hämtning till kl 19.15, för då skulle vi ha gott om tid på oss. Trodde vi, ja. När vi kom fram ringlade sig kön lång och då hade vi lätt 35 minuter till godo innan showen skulle börja. 10 minuter innan det var dags hade vi ännu inte lämnat av oss jackorna. Vi hittde dock en "gräddfil" och satt på våra platser några minuter senare. Men showen startade ju inte förrän alla hade kommit in ändå efter ytterligare 20 minuter. Men sedan hade vi inga problem med att hålla mungiporna uppe vid öronen, skrattmusklerna fick verkligen jobba och man kan inte annat än buga och lyfta på hatten för Jeff Dunhamns skicklighet. Han är helt enkelt strålande!  
                                                                
Efter ett svettigt köande för att få hämta ut våra jackor var vi tillbaka på hotellet innan klockan var 23.30. Vi tog oss varsin kopp te och varvade ner och snart sov vi båda två. Sov väl inte så där jättebra på morgontimmarna, men jag låg och drog mig till halv nio. Steg upp och traskade ut med vovven. Med en rejäl frukost i magarna åkte vi hemåt och landande på hemmaplan strax före kl 14. 
 
Ikväll blir det att göra absolut ingenting. Laddar inför morgondagens combatpass som jag ska köra. Hoppas att det kommer lite folk trots att det är söndag eftermiddag...
                                                  
Må gott och lev väl denna sköna lördagkväll!

Morning

Idag har jag fredag på torsdag. Skönt! Vi drar ju iväg till Umeå imorgon förmiddag/dag.
Igår träffade jag mamma på gymmet för att hon skulle få lite info om träningskort mm. Hon får en provvecka så att hon kan testa lite olika saker innan hon bestämmer sig. Klart att det blir jättemycket info och svårt att ta in allt när man aldrig gått på gym förut. Jag ska göra mitt bästa för att peppa henne.
Resten av kvällen ägnade jag åt att baka tårtbottnar. Jag är ju en så otroligt snäll (om jag får säga det själv) sambo så jag ser ju till att älsklingen får med sig en rejäl tårta till jobbet på sin födelsedag. Hoppas att den smakar. Klart att det blir tårta hemma ikväll också, men de bottnarna gjorde jag redan i förrgår och frös in. Själv har jag ju ett combatpass ikväll så jag får ta fikat med honom när jag kommer hem. Bra träningsmat... eeeh ;)
Hepp, plikten kallar. Må gott och lev väl!

Shopping

Tänkte bara om det är någon nyfiken själ som undrar var jag handlar mina löparskor så är det på Start Fitness. De har ofta reor, på fjolårsmodeller men ibland även på årets modell vilket var fallet när jag handlade. Sambon köpte sig ett par Nike tech capri tights och jag klickade hem mina skor. Med frakt kostade allt 91 Pund och det är ju knappt 1000 kr. Tycker det är bra pris. =)

God morgon

Ny dag igen. Gårdagen försvann utan problem. Hann liksom aldrig in hit på hela dagen och sedan hade vi, eller rättare sagt Telia, - hör och häpna - problem med Internet. Det kom igång någongång inatt.
Vad har hänt sedan sist? Hmmm... Fick hem ett paket från England i måndags som innehöll ett par nya Asics Gel Cumulus 12 löpardojor. Var ju tvungen att testa dem och de kändes helt ok. Tycker det är svårt efter bara en löpsväng att säga om de är bra eller dåliga, men de kändes lätta att ha på sig och jag fick inte ont någonstans. Dessutom fick jag dem till halva priset mot vad de kostar i Sverige. Inte dumt alls.
Igår hade jag en fullspäckad dag så det var skönt att kunan vara deltagare på ett combatpass och bara njuta. Nu har jag tre pass på raken som jag ska köra: mitt eget imorgon, ett extrainsatt pass på söndag och så ska jag vikariera på tisdag. Sedan är det uppehåll för mig i en och en halv vecka. Kan också vara skönt, då kan jag koncentrera mig på lite egen träning.
Nu är det i alla fall dags att ta tag i den här härliga dagen. Må gott och lev väl!

Vart tog helgen vägen??

Jamen jisses... helgen försvann. Vad hände?? På lördag hade jag lite att pyssla med innan vi blev hämtade av mina föräldrar för en liten trevlig afton med god mat och dryck. Sambon fyller år på torsdag och de ville hålla en liten födelsedagsmiddag för honom eftersom de inte kan komma hem till oss på grund av att pappa är så allergisk mot hundar. Vi hade det väldigt trevligt och både jag och sambon var lagomt sega på söndag. Men jag hade ett uppdrag på söndag eftermiddag. Några av er kanske minns att jag var på show tidigare i vintras..? Igår var det dags igen och än en gång... jag har aldrig varit så snygg som då! Eller, vad tycks?!

Bilden är lånad från http://www.stepin.nu/boden
Bilden ovan är tagen i november när jag hade min inledningsdans. Den här gången dansade jag inget förutom en liten snurr när jag gjorde entré. Sedan var det fritt fram för barnen att krama björnen. Det var varmt, men det var ju under så kort tid så det gjorde inget.
Kvällen blev lugn och stilla och vi var upp oväntat länge. Så ni kan ju gissa om jag är smågrusig i ögonen idag.. hmmm.... Ska förresten åka söderöver idag, vi ska ha en taklagslunch tillsammans med vår entreprenör, alla hantverkare, underentreprenörer och konsulter eftersom taket har kommit på plats på vårt bygge. Ska bli trevligt.
Å på tal om trevligt, på fredag har jag och sambon bokat in oss på Jeff Dunham live i Umeå. Vi och vovven ska bo på hotell en natt. De tog bara 100 kr extra för att ha med hund (eller katt) och det tycker jag var billigt. Bäst av allt är att de har rökförbud på hela hotellet så det är inte som det var förr, att man även fick röka i de rum man fick ha husdjur. Mycket bra tycker jag. Vi gör ju inte så mycket sådant här tillsammans så vi ser verkligen fram emot det.
Men nu, plikten kallar. Må gott och lev väl denna underbara dag.


Lite mycket nu...

Just nu är det faktiskt en hel del att stå i. Har haft fullt upp på jobbet och kvällarna är det ju inte heller så svårt att fylla med aktiviteter. Igår körde jag ett otroligt roligt combatpass. Jag hade i alla fall riktigt kul. En ren euforikick var det för mig. Det var tre nya deltagare som aldrig provat BC förut och i alla fall den ena var såld. Hon sa att hon inte kunde förstå varför hon inte testat det förut. Underbart! Å det är ju aldrig försent att börja. =)
Idag är det ännu en dag med massor att göra så det är väl bäst att ta tag i dagen. Må gott och lev väl!

Soo... nähä... snööö

Hur trött kan man vara en onsdagmorgon?? Jag hade vansinnigt svårt at kravla mig ur sängen imorse. Känns inte soma tt jag vaknat ännu fastän jag varit på jobbet i snart en halvtimme, hunnit gå igenommailboxen, skickat iväg några svar och även påbörjat ett protokoll. Var tvungen att hämta mig en kopp kaffe. Jag blir ju inte pigg av kaffe, men här är kaffet riktigt dåligt så min förhoppning är att jag ska skrämma liv i kroppen med hjälp av det. Ens ak är då säker, ståbord är skönt när man är lite seg på morgonen. Då har jag liksom chansen att sträcka på mig lite till.
Igår var det strålande sol och idag snöar det. Trist. När nu vintern ändå är över kan jag lika gäna låta all snö som är kvar försinna direkt. Annars gillar jag när det snöar. Jag hade tänkt få mig en löprunda ikväll, men håller det på så här vet jag inte om det blir ute eller inne. Det är lite lurigt underlag på sina ställen. Sambon sa att det frusit på igår kväll och var glashalt och när det nu snöar nöer det viserligen en del åpå både is och snö, men det kan fortfarande finnas hala fläckar och det är inte kul tycker jag. Nåja, får väl se hur det är när jag går hem efter jobbet.
Men nu är det dags att ta tag i resten av den här dagen. Må gott och lev väl.

Soool

Åh, vad underbart det var att se solen denna morgon. Igår blev det ett riktigt aprilväder, först var det fint på morgonen och sedan drog det snabbt ihop och blev regn. Det småduggade när jag traskade hem efter jobbet, men lite senare ökade det och blev stora regndroppar... för att sedan över gå till snö. Kan meddela att det var rätt halt på sina ställen imorse.
Igår var jag på "mina" byggen. Hade möten hela förmiddagen och sedan blev det lite genomgång på arbetsplatserna. Jag var tillbaka på kontoret 14.30 och hade egentlgien ingen lust att jobba med för dagen. Jag hade nämligen fått ett uppdrag. Fick ett trevligt och överaskande samtal från min söta mor som nu äntligen ska ta klivet in på gymmet. Nu kommer jag att följa med henne mellan varven för att ge stöd och uppmuntran. Tror att hon kan tycka det är lite lättare att gå dit om jag är med henne, i alla fall till en början. Hon har ju inte tränat sedan hon var ung. Hur som helst, jag har bokat ett möte åt henenmed en medlemsrådgivare och på onsdag ska hon dit. Kul att hon fattade det beslutet. =)
I övrigt var jag toktrött på kvällen så jag stod över träningen. men ikväll blir det combat för hela slanten och ikväll får jag minsann vara deltagare. Yääy!
Må gott och lev väl!

Underbara löpning!

Idag har vi haft två premiärer här hemma. Vi har kunnat sitta ute i vårsolen och njutit av govärme och en kaffetår. Efter det snörade vi på oss löpardojjorna och tog säsongens första löptur utomhus. Tyvärr fick vi hålla oss längs vägarna eftersom det är lite mycket och lite mjuk snö i skogarna ännu, men det blev en helt underbar tur på 45 minuter i alla fall.
                                                         
Vi har hunnit slappa en stund på sofflocket och nu funderar jag på om vi ska premiärgrilla ikväll också... Jamen, why not?! =)
                                  
Må gott och lev väl!


Åsså blev det kväller

Har haft en så'n där lagom lördag. Sovmorgon, kaffe (och påtår) i sänghalmen, frunch, plocka, en svängom med snabeldrake och skurmopp och sedan en sväng till gymmet. Mage och axlar stod som vanligt på programmet. Idag fick även triceps en liten duvning och sedan blev det några armhävningar. Alltid gött att köra armhävningar, ju. =) De första 15 gjorde jag på tå, men belastningen blev lite mycket för min handled så de två andra seten om 15 st gkjorde jag på knä. Det blev lättare då. 
                                                              
Köttsoppa till middag och nu bara slappa kvar på programmet. 
                                                         
Jamen, go' lördagkväll på er. Må gott och lev väl!
 

TGIF

Att säga att jag är pigg är att ta i, men jag tycker ändå att jag känner mig en smula energisk. Det finns hopp...
Igår körde jag ett combatpass och det gick faktiskt ganska bra. Jämfört med i tisdags så var det grymt bra. =) Vet inte om det är enklare koreografi den här gången eller om det har gått upp ett liljeholmens hur jag bäst ska lära mig koreografin, för nu tycker jag att den sitter. Skönt. Då har jag bara att få till resten, då.
Vad händer på fronten idag? Hmm... ska skriva färdigt en uppgift som jag ska lämna in idag. Egentlgien skulle jag ha gjort den färdig igår efter mitt pass men jag var för trött för att öppna upp en massa paragrafer och regler. Ska fixa undan det med en gång. Sedan ska jag granska lite ritningar. Vad som händer efter lunch, det får jag se. Det är i alla fall skönt att det är fredag. Helgen närmar sig med stormsteg. Jippiii!
Må gott och lev väl. Ha en underbar dag!

RSS 2.0